23 Şubat 2012 Perşembe

HAREKETLİ YAP BOZ OYUNU

Kütüphane dersleri kapsamında bu hafta 2. ve 3.sınıflarımızla "FENERDEN TAŞINAN IŞIK" isimli kitabın yap bozunu yaptık. Hikayeyi parçalara ayırdık ve daha sonra birleştirmeye çalıştık. Çok keyifli ve öğreticiydi. Bu çalışmada amaç: Kitaba nitelikli bu okuma kitabına merak uyandırmaktı. Sanıyorum başarıl da olduk. Çünkü kitap iade edilmeden, rafa çıkmadan bir başka öğrenci tarafından ayırtılıyor.

İrem Uşar'ın yazdığı bu kitabı siz büyüklere de okumanızı tavsiye ederim. Ben bir solukta bitirdim. İşte size kitaptan kısa bir metin:

 "Yaralı bereli, yaramaz oğlan, ailesiyle birlikte, kayalıklardaki deniz fenerinde yaşıyordu. En iyi oyun arkadaşları, köstebeği Arpacık'la yılanı Zilli'ydi. Oğlanın babası, aile geleneğini sürdürüyor, gemilere yol göstermek için, her gece aynı saatte fenerin ışığını yakıyordu. Fenerin ışığı, yaramaz oğlanın en sevdiği  şeydi. Ama bir gün postacı kapıya öyle bir zarf getirdi ki, ailenin dünyası allak bullak oldu. Yaramaz oğlan, fenerin ışığına ne diyeceğini şaşırdı!.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder